“Hier kunnen we wel wat van maken”, dachten Jurgen en Linda meteen, toen ze voor het eerst het huis in ’s Heer Arendskerke gingen bekijken. Het was een relatief verouderde woning uit 1975, maar de plek was magnifiek. “Het is alsof je National Geographic in je tuin hebt”, aldus Linda. Inmiddels gaat het niet meer om een oud huis op een mooie plek, maar om een prachtige sfeervolle villa.
Jurgen en Linda schakelden architect Michel de Koeijer, van RoosRos Architecten uit Goes, en aannemer Marco van de Linde, van Bouwbedrijf van de Linde, in om de wensen en mogelijkheden voor een verbouwing te bespreken. Michel: “Het past heel goed bij ons, om een oude woning nieuw leven in te blazen. Behalve dat het milieuvriendelijk is, behoud je vaak ook veel karakter. In dit geval was de oude constructie prima en konden we met een verbouwing alle klantwensen realiseren.”
Er zijn muren verplaatst, kozijnen vervangen, twee aanbouwen gerealiseerd en er is een kelder geplaatst en een rieten dak gelegd. Het gevaar van een ‘ratjetoe’ van oud en nieuw ligt dan op de loer. Maar aannemer Van de Linde ging deze uitdaging graag aan. “Met onze eigen vakmensen hebben we voor dit prachtige eindresultaat gezorgd. Het is één totaalplaatje en daar zijn we best trots op”, aldus Marco. En terecht. Zowel binnen als buiten is aan niets te zien dat het om een verbouwde woning gaat.
Zodra de grote houten voordeur open gaat, vallen de natuurstenen vloer, robuuste kastenwand, muur van IJsselsteentjes en grote houten trap op. “We wilden een groot gebaar maken met onze hal”, zegt Linda. Als interieurstyliste – ze heeft haar eigen bedrijf Maison Avenue – heeft Linda de inrichting grotendeels zelf bepaald. “Soms kreeg ik tijdens het bouwoverleg ook tips van bijvoorbeeld de aannemer. Dat zorgde voor een heel fijne samenwerking.”
Via grote glazen taatsdeuren komen we in de keuken en woonkamer terecht. De landelijke sfeer is hier te danken aan de natuurstenen en houten vloeren, eeuwenoude eiken plafondbalken en robuuste landelijke keuken. Wat opvalt, is dat je niet verdrinkt in een enorme open ruimte. “We hebben er bewust voor gekozen om niet te grote ruimtes te creëren. We vonden het belangrijk om intimiteit en gezelligheid te behouden.”
‘De plek is magnifiek. Het is alsof je National Geographic in je tuin hebt’
Viel ons de indrukwekkende lamp in de hal al op, ook boven de eettafel hangt weer een mooi exemplaar. “Die heb ik beiden zelf ontworpen”, licht Linda toe. “Die boven het keukenblok niet hoor, die hebben we bij Palladio gehaald.” Corné Tempelaars van Palladio: “Zowel binnen als buiten loopt het landelijk-moderne thema door in de verlichting. Het moet bijdragen aan het totaalplaatje. Ook de tuinmeubelen zijn bewust uitgekozen om perfect in het geheel te passen.”
De lampen blijken niet het enige, dat door Linda ontworpen is. Ook het bedmeubel, de kastenwand in de slaapkamer en het badkamermeubel ontwierp ze en liet ze fabriceren door Intra Interieurbouw. Arjan Ovaa hierover: “Het waren mooie ontwerpen. We hebben Linda geadviseerd in materiaalkeuze en zijn ermee aan de slag gegaan. Ons dagelijks werk is vaak voor scholen en zorgcomplexen, maar dit was een leuke en uitdagende afwisseling voor ons.” Het resultaat mag er zijn. Je waant je in deze ruimtes werkelijk in een vijfsterrenhotel.
Bij een ‘hotel’ mag een zwembad zeker niet ontbreken, dus ook hier is deze villa van voorzien. Leverancier Bouwman Zwembaden uit Sint Willebrord: “We werken met Starline baden, uit één stuk gemaakt van composiet. Het is van hoge kwaliteit en kan veilig afgesloten worden met lamellen. Kinderen en huisdieren kunnen over de afdekking heen lopen. Ons serviceteam zorgt een aantal keer per jaar voor het onderhoud, zodat een zorgeloos zwembad ter beschikking staat.”
Het eindresultaat? Een prachtige en sfeervol ingerichte villa, van alle gemakken en luxe voorzien, op een magnifieke plek. Wie wil daar nou niet wonen?
Tekst Kim de Booij
Fotografie Limit Fotografie en Maison Avenue