De eerste lockdown zagen ze letterlijk en figuurlijk van mijlenver aankomen. Maar in zak en as gingen Hendrik en Kamiel Buysse, de Blend Brothers, niet zitten. Wel in groente en pen. Het resultaat is een tof kookboek met lekkere, originele, gezonde en eenvoudige groentegerechten: EAT THIS.
‘In ons boek EAT THIS staan groentebereidingen die vooral lekker en origineel zijn. Je kunt ze zo eten, maar ook combineren met vlees of vis.’
Hoe het begon? Met corona. De eerste event-afmelding kwam vanuit Hong Kong. Daarna volgde Jakarta en de Blend Brothers wisten dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voordat ook alle evenementen in Nederland geannuleerd zouden worden. Dat gebeurde ook. Wat doe je dan, als je normaal gezien de hele wereld over reist om nieuwe smaken en belevingen te creëren? Nou, dan schrijf je dus een kookboek.
Het idee
“Om ons heen zagen we dat leveranciers met veel overschotten van producten zaten, waaronder mooie groentes, bestemd voor de horeca”, begint Hendrik. “Tegelijkertijd zag je dat gezonde voeding een steeds belangrijke rol in de samenleving ging spelen. Hier speelde we op in door op social media verschillende groentecombinaties te delen. We kregen er toffe reacties op en werden benaderd om recepten te maken voor de groente-box van Vers d’Anvers. Zo kwamen we op het idee om een boek uit te brengen met groente-recepten.”
Vooral lekker en origineel
Is het een promotieboek voor een vegan of vegetarisch dieet? Nee. Is het een handleiding hoe je gezond moet leven? Nee. “We zijn geen puristen”, legt Kamiel uit. “We houden van alles wat kwalitatief goed is en dat kan ook een lekker stuk vis of vlees zijn. Bovendien willen we ook niemand ergens toe verplichten. In ons boek EAT THIS staan groentebereidingen die vooral lekker en origineel zijn. Je kunt ze zo eten, maar ook combineren met vlees of vis.”
Makkelijk en snel!
Wat alle recepten gemeen hebben, is dat ze heel makkelijk en snel te maken zijn. Hendrik: “Iedereen weet wel dat gevarieerd en gezond eten belangrijk is, maar met een hectisch leven doe je hier al snel concessies in. Met dit boek wilden we dat tackelen. We hebben 70 eenvoudig te bereiden recepten gemaakt. Daarnaast hebben we ze in drie hoofdstukken verdeeld: ‘quick’, ‘in-between’ en ‘take your time’, zodat je zelf kunt kiezen hoeveel tijd je eraan wilt besteden. Hoe dan ook: het is niet moeilijk. Iedereen kan de gerechten maken.”
Favorieten
De schrijver van een kookboek vervolgens vragen welke van alle gerechten hij het lekkerst vindt, is misschien een vader vragen van welke dochter hij het meest houdt, maar we proberen het toch. “Héél moeilijk”, begint Kamiel. “Het hangt af van de situatie en het moment. Maar als ik moet kiezen, ga ik voor de asperge carbonara. De asperges, vol van smaak, gecombineerd met ei, parmigiano en eventueel wat pancetta is echt geweldig!” En Hendrik: “Ik hou heel erg van koolsoorten, dus ik kies de lekker crispy gefrituurde boerenkool. En dan dip ik die in een aioli van kastanjechampignons. Lekker!”
Kans maken op het boek ‘Eat This’ van Blend Brothers? Dit is wat je moet doen!
1. Like het bericht op Instagram (@vivace_magazine) & reageer onder het bericht. Doe zo vaak mee als je wilt!
2. Volg @vivace_magazine op Instagram
3. Maak extra kans door het bericht te delen in je story (vergeet ons niet te taggen!)
De winnaar maken wij op donderdag 10 juni bekend, succes!