Dit is hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Indonesische keuken wil leren kennen. Van saté kambing tot gado en van soto ayam tot rendang: in De Bijbel van de Indonesische keuken neemt Maureen Tan je mee naar alle uithoeken van de Indonesische archipel. Een smakelijke reis langs de bijzondere en verrassende eilandkeukens van Sumatra, Kalimantan, West-Java, Midden-Java, Oost-Java, Bali, de kleine Soenda-eilanden, Sulawesi en Papoea. Aan de hand van duidelijke aanwijzigen, stap-voor-stap fotografie en uitleg over basisingrediënten, culinaire begrippen en technieken leer je zelf de lekkerste Indonesische gerechten te bereiden. Van basisrecepten tot rijstgerecht en van saté en sambal tot aan vlees-, vis- en schaal- en schelpdieren. Natuurlijk ontbreken ook de groentegerechten en de nodige zoetigheden niet.
Als Maureen Tan niet over eten praat, dan kookt ze of is ze aan het eten. Ieder ander mens zou inmiddels tonnetje rond zijn, maar zo niet Miss Tan. Deze dochter van een Chinese vader en een Indische moeder loopt namelijk over van de energie. Luieren lijkt eenvoudigweg niet in haar vocabulaire voor te komen. In alle opzichten een heerlijk boek!
Maureen Tan – De Bijbel van de Indonesische keuken
Om je de best mogelijke ervaring te bieden maken wij gebruik van cookies. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Prima