Op de foto Pop up/tijdelijk zomerrestaurant De Lasloodsin Vlissingen
Welk appetijtelijk recept deel je met ons?
Ik deel geen gerecht met jullie, maar een bouwsteen! Het gaat om een magische saus dressing die bijna alles lekkerder maakt. Dit is een van die items die bij ieder seizoen past! In de zomer met komkommer, in de herfst met bloemkool en in de winter met spruiten. Of kies ervoor om het gewoon bij je gehaktbal te serveren! Nog een voordeel: het is ontzettend simpel.
Weet je nog wanneer je dit voorhet eerst maakte?
Nee niet precies deze versie, maar in 2014 at ik het in een klein restaurant in Hong Kong. Het maakte zoveel indruk dat ik het gelijk heb geprobeerd na te maken. De smaaksensatie is geweldig. Het bevat zowel zout, zoet, pit en vooral de drang naar meer! En ook erg leuk: het was deze zomer het meest gevraagde recept in de Lasloods.
Recept
In de keuken werk ik met grammen en werken we precies, maar voel je vrij iets meer of minder te doen naar eigen smaak.
94 gram suiker
36 gram zout
20 gram versgeraspte knoflook
70 shushi su (kant en klare sushi azijn merk ‘Irma’. Verkrijgbaar bij de toko of online)
48 gram sesamolie (het lekkerste vind ik Japanse geroosterde sesamolie, mer ‘Yama’ verkrijgbaar bij de toko of online)
66 gram crisp chilli in oil (merk ‘Lao gan Ma’, verkrijgbaar bij de toko of online)
Om je de best mogelijke ervaring te bieden maken wij gebruik van cookies. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Prima